Pretparken

Universal Studios heeft een recordverlies geleden in 2020

Dat de COVID-19 pandemie een flinke financiële strop zou zijn voor de getroffen sectoren zal niemand echt verbazen. Universal Studio’s had in 2019 nog een recordjaar met een omzet van $2,45 miljard dollar. Tot het coronavirus om de hoek kwam kijken en de omzet liet dalen tot een verlies van $541 miljoen dollar. Een totaal verlies van 122%.

Gerelateerde artikelen

Het laatste kwartaal van 2020 wist de eigenaar pretparkengroep gek genoeg relatief stabiel af te sluiten met een verlies van ‘maar’ $15 miljoen dollar. Dit is inclusief de kosten voor de opening van het komende Universal Beijing Resort. De stijgende lijn in Q4 schreef het moederbedrijf van Universal, Comcast, toe aan de mediadivisie. De mensen bleven thuis waardoor deze tak van het bedrijf de inkomsten zag stijgen.

“Hoewel dit zeker de meest uitdagende periode is die we hebben meegemaakt, kan ik niet trotser zijn op hoe ons managementteam en onze medewerkers blijven samenwerken en presteren”, zegt Brian Roberts, voorzitter en CEO van Comcast. “De resultaten van vandaag zijn een bewijs van hun inzet en toewijding.”

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button