Nieuws

Universal Orlando bouwt Jurassic World achtbaan met de naam VelociCoaster

Universal Orlando deed afgelopen maandag een officiële aankondiging nadat de naam VelociCoaster per ongeluk was uitgelekt op de website. De achtbaan bereikt een hoogte van meer dan 50 meter, snelheden tot 120 km / u . Universal noemt het een ‘nieuwe soort achtbaan’ met ‘een reeks intense manoeuvres’.

Gerelateerde artikelen

Onder die intense manoeuvres zijn een ”barrel roll” van 360 graden rond de lagune van Islands of Adventure en een ‘inverted stall’ zonder zwaartekracht die rijders ondersteboven zal duwen over 30 meter spoor. De VelociCoaster zal ook een “high hat” hebben die rijders 50 meter de lucht in zal stuwen voordat ze in een val van 80 graden duiken.

De VelociCoaster is de eerste achtbaan gebaseerd op de Jurassic World-franchise en zal een origineel verhaal bevatten. Personages uit de film zoals Owen Grady (Chris Pratt) en Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) zullen hun opwachting maken zegt een woordvoerder van het park.

Jurassic World VelociCoaster wordt de nieuwste toevoeging aan het Jurassic Park-gebied van Islands of Adventure, dat momenteel een ontmoeting met roofvogels en het Jurassic Park River Adventure biedt.

Naast de officiële aankondiging van de achtbaan, heeft Universal ook de allereerste POV-conceptvideo uitgebracht, waarmee fans een glimp kunnen opvangen van wat ze kunnen verwachten tijdens de rit. De video bevatte ook conceptuele weergaven van de ritvoertuigen van de achtbaan.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button