Nieuws

Toverland breidt Halloween uit ondanks corona tijd

Het is oktober en dat betekend voor een aantal pretparken maar één ding, Halloween! Ook attractiepark Toverland gaat dit jaar ‘gewoon’ Halloween vieren wél met maatregelen. Het park gaat onder andere de paden in het park indelen als eenrichtingsverkeer om de doorstroom te bevorderen.

Gerelateerde artikelen

Corona maatregelen in Toverland

David Slob, creatief leider van het entertainment team in Toverland, geeft in gesprek met ScarePod aan welke maatregelen het park allemaal gaat treffen om een Halloween bezoek veilig te houden voor bezoekers en personeel. Slob zegt dat Toverland de drukte gaat reguleren door in de drukke scare zones gebruik te maken van eenrichtingsverkeer.

Ook krijgen de scare actors extra training over de veiligheid en hoe je een goede scare neer kunt zetten op 1,5 meter. Zo zal er onder andere gebruik gemaakt worden van ongemakkelijkheid. Acteurs zullen bijvoorbeeld oogcontact maken en onverwachte bewegingen gaan maken.

Voor kinderen zal het magische toverstafje weer terugkeren om de scare actors op afstand te houden. Slob zag vorig jaar een jong meisje met een toverstafje op een scare actor richten die hier goed mee om ging. De scare actor deed alsof hij werd weggeblazen en het meisje kreeg een grote glimlach en voelde zich enorm stoer.

Op deze manier wil Toverland het ook voor de kleinere kinderen leuk houden. Deze manier om kinderen de “macht” over de situatie te geven is ook terug te vinden in parken als Avonturenpark Hellendoorn.

Toverland breidt uit ondanks corona

Toverland gaat voor het eerst een overdekt spookhuis openen in het park. Het spookhuis zal ongeveer 10 a 15 minuten gaan duren. Het spookhuis krijgt het thema van een illusionist mee. Je betreed het landhuis van illusionist Oscar Pendula uit de jaren 30. Hij had altijd volle zalen, op een dag ging het mis met een truc met een brandende speer. Het theater ging in vlammen op.

In de kelder van het landhuis riep hij duistere magie op, alleen dat ging mis. demonen uit de derde dimensie hebben alles over genomen en dat is het moment dat jij daar als bezoeker binnen komt.

Cirque zal uitgebreid worden met een XXL versie rondom de survivalbaan. Ook komt er een vintage kermis attractie in het gebied te staan. De Toverland Halloween Nights zullen op draaidagen van 19:00 tot 23:00 zijn. 9 én 10 okt. / 16 t/m 18 okt. / 20 t/m 24 okt. / 30 én 31 okt. / 6 én 7 nov. 2020.

Wil je tickets kopen voor de Toverland Halloween Nights ga dan naar de Toverland Webshop.

De aflevering van ScarePod is te beluisteren via deze link.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button