Pretparken

The Bourne Stuntacular stuntshow in Universal Studio’s

Wereldwijd zijn er talloze stuntshows te vinden in pretparken maar de beste kun je eigenlijk alleen bekijken in de Universal parken. Gisteren is in Universal Studio’s Orlando misschien wel de spectaculairste show ooit in première gegaan.

Gerelateerde artikelen

In de show komen film en live action stunts samen tot een briljant spektakel recht voor de neus van de bezoekers. In de show zitten auto’s, helikopters, vuureffecten, high fall stunts en ga zo maar door.

The Bourne Stuntacular stuntshow in Universal Studio's

De afgelopen tijd heeft de stuntcrew elke stap in de show uitvoerig geoefend en is alles tot op de milliseconde getimed. Op het podium staat een gigantisch LED filmscherm die je meeneemt in de avonturen van Jason Bourne.

Universal heeft goed gebruik gemaakt van alle zintuigen want je hoort, voelt en ruikt de actie vanuit je stoel. Het park wilde maar één reactie uit het publiek horen  “How on earth did they do that?”.

Met een zelf rijdend decor welke automatisch naar het begin en eindpunt kan gaan om zich vervolgens weer op te laden aan de batterijen tot stuntmensen die aan een helicopter door de set vliegen. Er is handig gebruikt gemaakt van film, stunt rigging en de perceptie vanuit de kijker.

The Bourne Stuntacular stuntshow in Universal Studio's

De stuntmensen worden beschoten vanuit de achterliggende film maar de explosie is daadwerkelijk in het theater. Met deze techniek heeft Universal een nieuwe standaard gezet voor fenomenale shows in de toekomst. De eerste reacties zijn enorm lovend en mensen spreken van een ware real life actie film.

Dus mocht je in de buurt van Universal Studio’s Orlando zijn, vergeet niet dat wij je deze tip hebben gegeven!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button