Nieuws

Rutte: Pretparken en dierentuinen weer open

Mark Rutte heeft bevestigd dat bioscopen, theaters, musea, pretparken, seksclubs en dierentuinen, binnen de ‘oude‘ coronabeperkingen, weer open gaan. Woensdag zullen de maatregelen aflopen. Over eventuele winter kermissen heeft Rutte niets gezegd.

Gerelateerde artikelen

Coronamaatregelen worden versoepeld

De afgelopen twee weken waren er strengere maatregelen actief vanwege de stijging in de besmettingscijfers. Minister Hugo de Jonge en Minister-president Mark Rutte hebben aangekondigd dat een verlenging van deze maatregelen niet van toepassing is. Dinsdag zullen zij dit toelichten tijdens de persconferentie.

“We hebben een paar bemoedigende ontwikkelingen gezien deze week, maar het is nog wel onzeker”, zei Rutte. “De besmettingen lopen op, dus het is niet zo dat alles de goede kant op gaat. Maar de trend lijkt wel goed.” Rutte houdt wel de mogelijkheid van andere maatregelen open als die nodig zijn.

In Nederland zijn de meeste pretparken inmiddels gesloten. De Efteling zal vanaf 19 november gaan starten met het winterse evenement ‘Winter Efteling’. Toverland is weer geopend vanaf zaterdag 28 november.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button