Nieuws

Robocoaster in Sunac Land Guangzhou mogelijk dit jaar open

Als je nog nooit van een Robocoaster hebt gehoord is dat niet heel gek. Dit attractietype kom je nog niet overal tegen. Als je in Legoland (Denemarken) bent geweest ken je deze attractie als een robotarm die je alle kanten op gooit, afhankelijk van het programma dat je zelf hebt gekozen.

Gerelateerde artikelen

In het in 2019 geopende Sunac Land in China zijn ze bezig met een hele andere variant van deze attractie namelijk de ‘Scenic Railroad Robocoaster’.

De Robocoaster gaat een lengte krijgen van 600 meter en heeft als storyline het verhaal van de Chinese ‘Koning Aap’ meegekregen. Volgens ingewijden moet deze unieke attractie aan het einde van dit jaar openen vertellen zij aan Thrilltalk.

Koning Aap Robocoaster

Koning Aap (Sūn Wúkōng, 孙悟空) is een eigenwijs en ondeugend personage uit een heel bekend verhaal in China: De Reis naar het Westen (Xīyóujì, 西游记). Hij heeft natuurlijk magische krachten, maar soms komt hij door zijn gedrag toch in de problemen. Zoals gezegd is Koning Aap erg geliefd in China, zelfs zo geliefd dat de hoofdstukken die over hem gaan ook als apart verhaal bestaan.

Het verhaal De Reis naar het Westen gaat over een boeddhistische monnik, Tripitaka, die vanuit China naar India reist om daar de boeddhistische geschriften te gaan halen. Het is een gevaarlijke reis, maar gelukkig krijgt hij hulp van een aantal personages: Sun Wukong, een aap met magische krachten, Zhu Bajie, een varken, en Sha Wujing, een simpele ziel met het verstand van een waterbuffel. Het verhaal is gebaseerd op de werkelijkheid: de monnik Xuan Zang die in de zevende eeuw naar het Westen afreisde om de boeddhistische soetra’s te gaan halen (zie: De Zijderoute). Dit verhaal, in de zestiende eeuw geschreven, is vaak (her)verteld in allerlei vormen. Het is bijvoorbeeld verwerkt als tv-serie en als strip.

Bovenstaande foto’s zijn van Rollercoaster Dream / China Coaster Club.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button