Special

Rapid river in je huis bouwen? Nu kan het!

Een rapid river, een type wildwaterbaan vaak met ronde boten, kom je in veel pretparken tegen en zijn vaak erg populair. Steeds vaker kom je deze water attractie ook op kermissen tegen. Heb je er altijd van gedroomd om je eigen rapid river thuis te hebben? lees dan verder!

Waar kun je deze attractie vinden?

In Nederland is zonder twijfel piraña in de Efteling de allerbekendste attractie van dit type. Geopend op 18 mei 1983 en gebouwd voor zo’n 16 miljoen gulden destijds (ongeveer € 7,25 miljoen euro) en inmiddels hebben al miljoenen mensen een ritje in deze attractie gemaakt.

Bouw je eigen rapid river thuis!

Rapid rivers kun je tegenkomen in allerlei vormen en maten. Met ronde vaste boten of met losse compartimenten die gegarandeerd voor een meer natte rit zorgen. Eerder had Walibi Holland boten met deze losse compartimenten op de baan ‘El Rio Grande’.

Bouw je eigen rapid river thuis!

Bouw je eigen rapid river!

Birch, van Rusty Rails, was Planet Coaster aan het spelen en vroeg zich af of het mogelijk is om een rapid river na te bouwen in het echt. Met zijn kennis van modelbouw en een 3D printer die op volle touren aan het draaien was is het uiteindelijk gelukt om dit te realiseren.

In een soort vlog (sorry Birch ;)) legt hij uit hoeveel werk er in heeft gezeten om uiteindelijk tot een ontwerp te komen. Diverse malen kwamen de modellen niet goed uit de printer en kon hij weer opnieuw beginnen. Inmiddels is dit proces gestroomlijnd en kun jij je eigen rapid river raft bestellen.

Bouw je eigen rapid river thuis!

In een fotolijstje heeft Birch de boot in een typische rapid river setting gebouwd die er volgens ons fantastisch uit ziet.

Als je de rapid river boot besteld komt hij er uiteindelijk ongeveer zo uit te zien. De kleuren kun je zelf bedenken want het model zal wit geleverd worden zoals te zien is in onderstaande foto’s.

Birch heeft het voor Thrilltalk getest maar het model is niet drijvend. Maar wij weten dat er knappe koppen onder onze lezers zitten die hier vast een oplossing voor hebben. De boten zijn wel limited edition omdat het 13 uur duurt om één boot te printen.

Je kunt de boten bestellen op de webshop van Rusty Rails Modelling of door op deze link te klikken.

Wil je weten hoe Birch van het spelen van Planet Coaster tot het maken van deze rapid river is gekomen? Bekijk dan onderstaande video.

Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button