Nieuws

Pretparkfan helpt Hellendoorn met vernieuwing Tornado

Avonturenpark Hellendoorn heeft aangekondigd om seizoen 2021 te starten met een vernieuwing van de Tornado. De naam zal gaan veranderen en de schouderbeugels worden vervangen voor heupbeugels. Het park wil nog niet zeggen of er meer veranderingen in de pijpleiding zit. Pretparkfan Jeff heeft het park een aantal suggesties gestuurd.

Gerelateerde artikelen
De Tornado heeft zijn laatste rondjes bijna gereden

Nieuwe Vekoma trein

De Nederlandse attractiebouwer zal een nieuwe trein op de baan gaan zetten. Pretparkfan Jeff hoopt dat het park er ook voor kiest om de baan te verlengen. Hij zegt: “Het is een iconische Vekoma baan, maar naar mijn idee te kort. Kun je na de corkscrew de baan niet laten verlengen met een aantal bochten/airtime hills? Dan hoeft de trein ook niet zo abrupt te remmen”.

Het park heeft hier echter niet op gereageerd. Jeff liet zich niet uit het veld slaan en heeft een ontwerp gemaakt.

Pretparkfan ontwerpt nieuwe achtbaan Hellendoorn

Het eerste ontwerp wat de fan maakte leek niet helemaal te gaan passen. De wildwaterbaan stond in de weg.

‘Ik heb nog eens naar de ruimte gekeken volgens Google Maps. Bovenstaand ontwerp komt dan inderdaad in de buurt van het pad tussen Tornado en de wildwaterbaan.Dit aangepaste ontwerp zou wel moeten passen en is zelfs nog iets langer (586 meter)’ vervolgt hij.

Uitbreiding voor achtbaan Tornado?

Dit ontwerp zou moeten passen in de huidige footprint van de achtbaan. Tot op heden heeft het park nog niet gereageerd op de ideeën van Jeff.

Hellendoorn heeft inmiddels gereageerd op het idee van Jeff:

Wij vinden het altijd leuk als pretparkfans met ons meedenken en zeker als het over onze iconische achtbaan De Tornado gaat. Het idee van Jeff is een avontuurlijk idee waar we met interesse kennis van hebben genomen.

Op dit moment kunnen wij nog niet veel meer nieuws naar buiten brengen m.b.t. de metamorfose van De Tornado, naast dat de trein vervangen gaat worden door een nieuw exemplaar met heupbeugels. Meer informatie zal op een later moment bekend worden gemaakt. ” aldus, René Peul, Marketing Directeur Avonturenpark Hellendoorn

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Één reactie

  1. Dit gaat echt niet gebeuren hoor. Er komt een nieuwe trein en een lik verf op en dat was het dan wel. Of pretparkfan Jeff moet naast dit ontwerp ook even een bak centjes naar de Hellendoornse berg brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button