Nieuws

Pretparken niet getroffen door corona maatregelen

Zojuist hebben minister Hugo de Jonge en minister-president Mark Rutte nieuwe maatregelen aangekondigd om het coronavirus onder de duim te krijgen. De oplopende besmettingscijfers en stijgende patiënten op de IC’s zorgen er voor dat de maatregelen worden aangescherpt.

Gerelateerde artikelen

Maatregelen

De nieuwe maatregelen zoals maximaal 40 personen buiten en 30 binnen tellen niet voor pretparken en kermissen. Rutte gaf wel aan dat onnodig reizen zoveel mogelijk moeten worden ingeperkt. Er lijkt hier een uitzondering voor pretparken en kermissen te zijn.

  • Bij de regels voor buiten wordt er een verschil gemaakt tussen buitenruimtes waar mensen op één plaats zijn (een terras, een concert in het park) en buitenruimtes waar mensen zich vooral doorheen bewegen (kermissen, pretparken, markten).
  • Per 29 september 2020 18:00 uur geldt voor alle buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is dat er maximaal 40 mensen bijeen mogen komen. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel.
  • Wanneer er buiten sprake is van een continue doorstroming van mensen, zoals in dierenparken, kermissen, of markten geldt er een norm voor het aantal bezoekers per vierkante meter.

Meer informatie: Rijksoverheid

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button