Nieuws

Pretparken in Nederland blijven voorlopig gesloten

Belgische pretparken hebben te horen gekregen dat zij de deuren weer mogen openen op 1 april. Movie Park Germany heeft aangekondigd de deuren weer te openen op 26 maart. Maar in Nederland blijven de pretparken en dierentuinen voorlopig dicht voor publiek.

Gerelateerde artikelen

Bronnen bij RTL nieuws hebben bevestigd dat er geen versoepelingen komen voor de recreatieve sector bij de eerstvolgende persconferentie. De avondklok zal met twee weken verlengd worden en ook de lockdown zal tot tenminste 31 maart gaan duren.

Of de pretparken daarna open mogen lijkt momenteel alles behalve zeker. De Nederlandse regering verwacht in juli van dit jaar dat het grootste gedeelte is gevaccineerd en dat er dan weer een ‘normale’ zomer zou kunnen zijn. De meeste versoepelingen verwacht vicepremier Hugo de Jonge half mei.

Kermis; geen uitzicht

Deze trage manier van versoepelen is vooral een doorn in het oog voor de kermis exploitanten. Alle evenementen tot 1 juli zijn verboden waardoor er voor die tijd geen enkele kermis mogelijk is. De exploitanten zouden gecompenseerd worden maar moeten momenteel nog op een houtje bijten. Zie: Kabinet laat kermis exploitanten in de kou staan.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button