Nieuws

Polka Marina stopt na vandaag met varen

Vandaag is de allerlaatste operationele dag van Polka Marina in de Efteling. De attractie werd geopend in 1984 en ligt in het themagebied Ruigrijk. Polka Marina lijkt op een draaimolen achtige attractie. De attractie is gebouwd door het Nederlandse Vekoma uit Vlodrop. Na 36 jaar mag de “dans van de zee” stoppen met varen en zal deze voor altijd aanmeren.

Gerelateerde artikelen
Polka Marina stopt na vandaag met varen
Eigenschappen
Aantal voertuigen23
VeiligheidsbeugelHeupbeugel
Capaciteit2 personen/voertuig
Onride fotoAfwezig
Algemene informatie
Locatie Efteling
ThemagebiedRuigrijk
Soort attractieKoggenmolen
Bouwer(s)Vekoma
OpdrachtgeverDe Efteling
StatusPermanent gesloten
Opening14 april 1984
Kosten1,5 miljoen gulden

Speelbos Nest in 2021

Wat doe je als je nog te klein bent voor de achtbanen en je moet wachten op grote(re) broers, zussen, neven of nichtjes die wél in de Python, Joris en de Draak of Vliegende Hollander gaan? Vanaf komende zomer kun je spelen in het nieuwe speelbos Nest!. Een speelbos van circa 1200 m2, waarin op een speelse manier elementen van de achtbanen terug te vinden zijn.  

Bij het ontwerpen en ontwikkelen van dit speelbos is er rekening gehouden met bezoekers met of zonder een zichtbare of niet zichtbare beperking. Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen en het projectteam worden hierin bijgestaan door verschillende adviseurs en experts op het gebied van ‘inclusief spelen’. In het speelbos Nest! kunnen straks álle kinderen samen spelen.

Zo is het pad dat door het bos loopt ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel en zijn er speeltoestellen zoals een rolstoelglijbaan en een verhoogde zandbak. Ook beschikt het bos over prikkelarme plekken waar kinderen iets meer rust kunnen vinden.

Speelbos Nest zal in 2021 geopend worden

De Efteling investeert 2 miljoen euro in het nieuwe speelbos. Omringd door de grote attracties in Ruigrijk is ‘Nest!’ vanaf de zomer van 2021 een veilige plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zichzelf kunnen uitdagen. De start van de bouw staat gepland in januari 2021. Voor het speelbos wordt gebruik gemaakt van natuurlijke, organische materialen die aansluiten bij de locatie, tussen De Vliegende Hollander en de Game Gallery. De huidige bomen blijven zoveel mogelijk behouden en worden betrokken in het ontwerp.  

Nest! vervangt bootjesmolen Polka Marina

Polka Marina is inmiddels meer dan 36 jaar oud en aan het einde van haar levensduur. Om de attractie aan te passen naar deze tijd zouden er veel kosten gemaakt moeten worden. Op 30 november 2020 kun je daarom voor het allerlaatst een ritje in de bootjes maken. Begin 2021 verdwijnt Polka Marina van het plein en wordt de plek bestraat. De jonge bezoekers van Ruigrijk kunnen vanaf de zomer 2021 spelen in speelbos Nest!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button