Kermis

Overheid laat kermisexploitanten in de kou staan

In september 2020 kondigde het kabinet groots aan dat het kabinet ruim 10 miljoen euro uittrekt om de kermisexploitanten te compenseren voor de inkomstenderving door de corona maatregelen. Thrilltalk is benaderd door verschillende exploitanten dat er tot op heden weinig tot niets is uitgekeerd.

Het water staat de kermis branche inmiddels al een tijd aan de lippen terwijl de overheid in alle landelijke media heeft aangekondigd dat zij de branche zouden gaan helpen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft toegezegd dat de exploitanten een vergoeding krijgen die de misgelopen omzet compenseert. Echter kunnen de meeste exploitanten alleen gebruik maken van de TOZO en TVL regeling welke niet dekkend is voor de kosten.

De voorwaarden van de evenementenmodule is niet toegankelijk voor het kermis bedrijf waardoor deze overal buiten vallen. De overheid heeft steun beloofd maar laat de exploitanten in de kou staan. Wij hebben de VVD en het CDA om een reactie gevraagd van het CDA hebben wij niets vernomen. De VVD zegt dat zij nog contact met ons op gaan nemen. Zodra dit is gebeurd zullen wij dit bericht aanpassen.

Ook zullen wij met dit bericht naar andere politieke partijen gaan om te vragen of zij Kamervragen willen stellen om de kermisbranche te helpen want het is hard nodig. De exploitanten hebben te horen gekregen dat zij waarschijnlijk pas in Q3 van start mogen indien er geen grote uitbraak is van het coronavirus. Als dit inderdaad zo is zullen heel veel exploitanten niet meer bestaan. Dat betekend een einde van de Nederlandse kermis cultuur. En dat is wat niemand wil. Deel dit bericht met je vrienden, exploitanten, politieke partijen en zorg dat het gehoord gaat worden.

Steun de kermis!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button