Kermis

Na acht jaar keert de kermis in Ede weer terug

In 2012 had het Gelderse dorp voor de laatste keer kermis. Dit jaar zou de kermis weer spectaculair terug komen in het centrum van het dorp. Verspreid over verschillende pleinen zouden de attracties uitgestald worden, namelijk op de Markt, Oude Kerkplein en Raadhuisplein. Bekijk onze ‘Kermis Agenda‘ voor de informatie van deze kermis.

Gerelateerde artikelen

De kermis was verbannen uit Ede

In 2012 was er voor de laatste keer kermis in Ede. Deze was de jaren daarvoor al verbannen uit het centrum van Ede naar het Enka terrein. Door ongeregeldheden met jongeren en klachten van omwonenden besloot de toenmalige burgemeester dat het klaar was, geen kermis meer voor Ede.

Inmiddels heeft het dorp een andere burgemeester gekregen. René Verhulst mag nu de scepter zwaaien in het dorp en heeft zich sinds 2017 ingezet om de kermis weer terug naar Ede te krijgen na een voorzet van de plaatselijke PVDA. In 2019 bleek het niet meer rendabel om halverwege de zomer voldoende exploitanten te vinden die last minute konden komen. Hierdoor is het feest verplaatst naar de laatste week van juni 2020.

Door de uitbraak van corona leek het er op dat er wederom geen kermis zou komen. De gemeente is met de exploitanten om tafel gaan zitten en hebben besloten om een zeer kleine kermis door te laten gaan. Geen grote snelle attracties die eerst op de planning stonden maar een familiekermis met attracties als een trampoline, eendjes vangen en een glazendoolhof.

In 2021 moet er een grote kermis komen

Volgend jaar moet in de laatste week van juni een mega-kermis neerstrijken in het centrum van Ede. Dit is nog wel onder voorbehoud gezien de huidige situatie met corona.

De inwoners zijn duidelijk klaar voor een grote kermis. Buiten de lokale feestweek genaamd ‘Heideweek’ is er niet veel te beleven in het centrum van Ede waar veel leegstand heerst.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button