Pretparken

Moet je vanaf morgen een mondkapje op in de pretparken?

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen.

Gerelateerde artikelen

Moet ik een mondkapje op in een pretpark?

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende:

‘De mondkapjesplicht geldt in alle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, theaters en concertzalen. Een mondkapje is niet verplicht als mensen een vaste zitplaats hebben.’ Over pretparken is niets te vinden in de beschreven maatregelen.

Om duidelijkheid te krijgen hebben we dit voorgelegd aan een vertegenwoordiger van de Rijksoverheid en die zegt er het volgende over: ”Ja, pretparken vallen onder de openbare ruimte en men is verplicht om een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes.

Dat een treinstation, stadscentrum, bibliotheek of een winkel word gezien als openbare ruimte zal voor niemand een verassing zijn. Maar een pretpark is alles behalve een openbare ruimte er moet immers betaald worden om het terrein te mogen betreden.

Wij vroegen het aan de Efteling en die gaven ons wél een helder en duidelijk antwoord.

Het wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen in zowel binnen- als buitenlocaties en daarbij het mondkapje zo min mogelijk op en af te zetten. Vanaf 1 december geldt een mondkapjesplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder in alle overdekte locaties.

Je moet dus een mondkapje op als je bij Carnival Festival in de wachtrij staat (want dit is overdekt) maar bij Joris en de Draak is het niet verplicht maar geadviseerd (want deze is in de buitenlucht).

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button