KermisNieuws

Kermis Tilburg geen broeihaard voor COVID-19

Terwijl Nederlands bekendste viroloog Ab Oosterhaus in elke media riep dat de Tilburgse Kermis nooit door had mogen gaan vanwege de grote kans op een COVID-19 opleving blijkt het nu toch mee te vallen. Van alle duizenden bezoekers die de kermis hebben bezocht zijn er in de regio 38 besmettingen geconstateerd (bron RIVM & GGD). Bij 9 van deze bezoekers is vast gesteld dat zij de kermis hebben bezocht. Ook bij deze 9 besmettingen kunnen we een kanttekening plaatsen aangezien deze mensen ook op andere plaatsen zijn geweest. Hierdoor is niet met zekerheid te zeggen dat zij besmet zijn geraakt op de kermis.

Kermis is veilig

De gemeente Tilburg lijkt vanaf moment één gelijk te hebben gehad. Ondanks de duizenden bezoekers per dag is een bezoek aan de kermis veilig. Eerder zei Oosterhaus: “Met een kermis werk je niet mee aan het tegengaan van het virus. En hier zijn de kermis- en horecaondernemers uiteindelijk ook niet mee gebaat. Wanneer er hierdoor een verdere stijging komt, zal het alleen maar langer duren voordat alles weer volledig open zal kunnen gaan.”.

De gemeente Tilburg vond het verhaal van Oosterhaus maar vreemd. “Wij zijn ervoor om de randvoorwaarden te scheppen. Mensen hebben in beginsel hun eigen verantwoordelijkheid.”. Volgens Oosterhaus zijn Nederlanders niet in staat om zich aan de maatregelen te houden. Nu blijkt dat Nederlanders dit op de kermis wel degelijk kunnen.

Pretparken overvol

Ook in de pretparken is het sinds het begin van de zomervakantie afgeladen druk. De politiek hekelt deze ontwikkeling en volgt de besmettingen op de voet om in te kunnen grijpen als de IC’s weer voller te raken. Vooralsnog gaat het al weken goed en is er een minimale stijging te zien.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

2 reacties

  1. Zo zie je dat het RIVM en de firma Leugen en Bedrog ons in toom willen houden, er had volgens hen een grote uitbraak moeten zijn en ook na andere drukbezochten evenementen dus geen noodwet is een farce denk aan de film “1984” van Georg Orwell dat is er aan de hand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button