Kermis
Trending

Kermis exploitanten vrezen voor nieuwe maatregelen

Kermis exploitanten zien het voorjaar in rook op gaan nu de Britse variant van het coronavirus oprukt in Nederland. Het kabinet heeft meerdere malen laten doorschemeren dan er de komende periode nog geen versoepeling mogelijk is en dat er rekening gehouden moet worden met strengere maatregelen.

Gerelateerde artikelen

Dat kermis exploitanten het de laatste jaren zwaar hebben zal voor niemand een verrassing zijn. Door de stijgende BTW prijzen en hogere kosten heeft deze sector het al jaren vrij lastig om het hoofd boven water te houden. In 2020 kreeg de kermis branche ook nog te maken met het coronavirus en kon de branche de gehele zomer niet rekenen op steun van de overheid.

Kermis exploitanten vrezen voor nieuwe maatregelen

Geen inkomsten!

De meeste exploitanten hebben in 2020 ruim 5 maanden geen inkomsten gehad terwijl dit normaal de drukte periode van het jaar zou moeten zijn. Toen de maatregelen afgelopen zomer iets versoepelde hadden de exploitanten te maken met angstige burgemeesters die het niet aandurfde om een kermis te organiseren. In september was daar dan eindelijk de steun waar de exploitanten al maanden op hoopte, de gehele sector kreeg geld, totaal zo’n 10 miljoen euro.

Het eerste kwartaal van 2021 lijken we volledig in lockdown te blijven en zelfs een avondklok zal ingezet worden om het coronavirus onder de knie te krijgen. Experts hopen dat de temperatuur vroeg in het voorjaar omhoog schiet waardoor er versoepelingen ingezet kunnen worden. Afgelopen zomer zakte het aantal besmettingen als een kaartenhuis in elkaar toen de temperatuur bleef stijgen. Ondertussen zal er veel ingezet worden op het vaccineren van ouderen en kwetsbaren om de druk op de zorg te laten zakken.

Voor de kermis exploitanten is het te hopen dat het aantal vaccinaties per week flink omhoog gaat. Momenteel loopt Nederland flink achter op de rest van Europa op het gebied van aantal vaccinaties per week. Hopelijk kunnen er vanaf april weer kermissen en andere evenementen georganiseerd worden zodat de exploitanten een beter jaar kunnen draaien dan vorig jaar.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button