Nieuws

Kabinet gaat pretparken en dierentuinen sluiten

Sinds 10.00 uur is het kabinet bij elkaar in het Catshuis voor extra overleg over het stijgende aantal coronabesmettingen. Aankomende week gaat Rutte zeker met strengere maatregelen komen in de strijd tegen de oplopende besmettingscijfers. Niet- essentiële winkels en doorstroom locaties moeten sluiten volgens de geruchten.

Gerelateerde artikelen

Sluiting voor doorstroom locaties

Bioscopen, pretparken, dierentuinen, musea en zwembaden zullen volgens een ‘Haagse bron’ bij de volgende persconferentie te horen krijgen dat zij moeten sluiten. Het kabinet kijkt voor de maatregelen ook naar de landen om ons heen. Duitsland heeft dezelfde maatregelen aangekondigd. Daar zijn alleen de supermarkten en apotheek binnenkort nog open. Of het kabinet dit ook in Nederland zo extreem gaat doorvoeren is momenteel niet bekend.

Bij het Catshuisberaad zijn vandaag behalve premier Rutte ook de vicepremiers De Jonge (Volksgezondheid), Ollongren (Binnenlandse Zaken) en Schouten (Landbouw) aanwezig. Ook de ministers Slob (Onderwijs), Hoekstra (Financiën), Koolmees (Sociale Zaken), Van Ark (Medische Zorg) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zijn erbij. Ze worden bijgepraat door RIVM-directeur Jaap van Dissel.

De verwachting is dat de nieuwe coronamaatregelen morgen en dinsdag nog worden besproken en voorbereid. Daarna zullen premier Rutte en minister De Jonge de maatregelen dinsdagavond bekend maken tijdens een nieuwe persconferentie.

Drukte in de Efteling

Het lijkt er op dat veel mensen dit al aan zagen komen en nog even snel een dagje pretpark probeerde mee te pakken. Op dit moment is het erg druk in de Efteling en is er een gemiddelde wachttijd van 55 minuten bij de attracties. De vliegende hollander en Baron 1898 stijgen er boven uit met 70 tot 80 minuten wachten voor een ritje.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button