Halloween

Halloween kenner: ‘Meer Halloween evenementen verwacht in 2021’

Terwijl Nederland midden in een lockdown zit met strenge avondklok zal je waarschijnlijk nog niet echt bezig zijn met Halloween evenementen. Toch zijn er achter de schermen veel organisatoren bezig met het neerzetten van hun evenement. Wat kunnen we zoal verwachten en gaat Halloween wel door dit jaar? Zomaar wat vragen die wij stelden aan Halloween expert Dennis van Breukelen. Dennis kun je onder andere kennen van ScarePod, ScareZone.nl, de Nederlandse ScareAwards.

Wat zijn de dingen die je zijn opgevallen afgelopen seizoen?

Veel evenementen hebben op het laatste moment besloten om geen Halloween te vieren. De evenementen die wel door zijn gegaan moesten noodgedwongen flexibel zijn aangezien de maatregelen elk moment konden veranderen. Evenementen die door zijn gegaan kwamen onder vuur te liggen door de publieke opinie (zie Fright Nights stoppen per direct. Dit ging er allemaal mis ).

ScareZone.nl

Dennis heeft een aantal jaren geleden ScareZone.nl in het leven geroepen omdat er eigenlijk geen goede nieuwssite was voor de Halloween industrie. In de eerste jaren hield Dennis zelf alles bij, maar dit bleek steeds lastiger. De industrie begon te groeien en op alle plekken tegelijk zijn is gewoon niet te doen. Inmiddels heeft ScareZone.nl een team met eigen specialisaties.

Dennis wil de branche helpen groeien. Daarom heeft hij ook ScarePod in het leven geroepen. Dit is een podcast voor en door de industrie, maar ook bezoekers van evenementen kunnen gerust luisteren. In de ScarePod afleveringen hoor je in terugkerend thema ‘The Main Attraction’ de hoofdgast praten over waar hij of zei mee bezig is. Dit kunnen scare actors zijn maar ook organisatoren zoals de mensen achter de Walibi Fright Nights.

Hoe denk je dat Halloween 2021 er uit gaat zien?

‘Op dit moment is er een extra steunpakket vanuit de regering. Maar laten we hopen dat dat niet meer nodig is in Oktober, zodat we een normaal Halloween kunnen beleven’ zegt van Breukelen. Als we hem vragen of hij bang is dat organisatoren de evenementen niet durven te organiseren is hij duidelijk.

‘Ik denk dat de industrie alleen maar groter gaat worden de komende jaren. Zoals gezegd dekt de overheid een hoop kosten momenteel dus enig financieel risico kan uitgesloten worden. Wel denk ik dat we thema’s als virussen of zelfs COVID-19 terug gaan zien in de thema’s.’

‘Virus thema’s worden al jaren gebruikt. Misschien komt dit voor sommige mensen te vroeg, maar dat verschilt wel per persoon.

Als je kijkt naar gebeurtenissen in het verleden zoals ‘The Great Depression’ of de aanslagen op 11 september 2001 in Amerika. Dat waren top tijden voor de horror industrie en Halloween evenementen.

Dus ik verwacht dat we dit jaar ook een goed Halloween jaar gaan krijgen omdat mensen ontspanning zoeken.’

Wil je op de hoogte blijven van de Halloween industrie? Dan moet je ScareZone zeker volgen op de socials. Zo delen ze regelmatig leuke ‘throwbacks’ naar eerdere jaren op Twitter.

Of krijg je tips & tricks over programma’s, escape rooms en eigenlijk alles met een horror / Halloween thema op de Facebook-pagina.

Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button