HalloweenNieuws

Fright Nights stoppen per direct. Dit ging er allemaal mis

Walibi Holland trekt per direct de stekker uit het populaire Halloween Fright Nights. Het park geeft aan dat er veel corona maatregelen door bezoekers werden geschonden en dat het park kampte met een paar flinke storingen. Dit zou volgens het park de reden zijn dat het evenement per direct is gestopt. Wij spraken met personeel en scare actors die een ander verhaal naar buiten brengen.

Gerelateerde artikelen

Fright Nights te druk

Overdag tijdens de kindereditie ‘Spooky Days’ leek alles goed geregeld te zijn door het park maar naarmate de middag vorderde richting de avond editie kwamen er steeds meer problemen aan het licht. Het werd veel te druk in het park doordat er teveel mensen zijn toegelaten. Eerder sprak het park nog van een corona-proof capaciteit van één derde van de normale capaciteit, dit zou uitkomen op ongeveer 9.000 bezoekers. Normaal laat het park ongeveer 24.000 bezoekers binnen.

Personeelsleden bevestigen het signaal dat op social media rond gaat: Walibi heeft veel te veel bezoekers toegelaten. Op video’s en filmpjes is goed te zien dat de paden overvol waren. Toen een wolkbreuk boven het park los barsten probeerde iedereen te schuilen. Dit werd door het park tegen gehouden omdat iedereen anders op één kluitje kwam te staan.

De scare gebieden van ‘Alice’ en ‘Firepit’ werden afgesloten voor publiek waardoor er nog meer mensen op de paden terecht kwamen. Tot slot van rekening liepen er ook controleurs van de veiligheidsregio in het park die niet blij waren met wat zij zagen.

Scare actors boos op Walibi

Diverse scare actors zijn allerminst blij met het park. Meerdere scare actors zijn boos weggelopen omdat de veiligheid voor het personeel en bezoekers niet goed geregeld was, mede door de drukte. Zij hebben bij het park aangegeven niet terug te willen keren voor dit opgelost is.

De vele storingen zouden niet de reden zijn van sluiting zegt een acteur die begrijpelijk anoniem wit blijven. “Walibi is niet eerlijk over de situatie die ontstaan is gisteren. Er waren wel storingen maar dat was niet dé doorslaggevende factor. Het park heeft van de overheid de keuze gehad; of je schrapt Halloween of we sluiten het park direct.”.

Scare actors die niet uit de regio van het park komen hebben huisjes geboekt in naburige vakantieparken. Volgens deze scare actors krijgen zij geen compensatie of vergoeding vanuit Walibi Holland.

We hebben Walibi gevraagd om hier op te reageren. Tot op heden hebben wij geen reactie mogen ontvangen, zodra dit komt zullen wij dit uiteraard hier plaatsen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button