Sport

Formule 1 gaat 3 juli weer van start

Na het uitbreken van het corona virus is er geen Formule 1 race meer gereden. We zouden dit jaar eindelijk weer een race te zien krijgen in Zandvoort maar helaas is dat uitgesteld tot volgend jaar. Over twee weken gaat het hele circus weer beginnen dit maar niet in Australie maar een dubbele race in Oostenrijk.

F1 kalender 2020

3-5 juli: Grand Prix van Oostenrijk (Red Bull Ring)
10-12 juli: Grand Prix van Stiermarken (Red Bull Ring)
17-19 juli: Grand Prix van Hongarije (Hungaroring)
31 juli-2 augustus: Grand Prix van Groot-Brittannië (Silverstone)
7-9 augustus: Grand Prix ter ere van de zeventigste verjaardag van de Formule 1 (Silverstone)
14-16 augustus: Grand Prix van Spanje (Circuit de Barcelona-Catalunya)
28-30 augustus: Grand Prix van België (Spa-Francorchamps)
4-6 september: Grand Prix van Italië (Monza)

Bovenstaande circuits zijn bevestigd. Er kunnen nog wat circuits aan de kalender worden toegevoegd als de corona maatregelen dit toelaten. Afgelast: De races in Australië, Monaco, Nederland, Frankrijk, Azerbeidzjan, Singapore en Japan gaan dit jaar zeker niet door. De organisatie van de koningsraces verwachten nog wel om Rusland, China en Vietnam aan de kalender toe te voegen.

Hoe dit er allemaal uit gaat zien is nog even afwachten. De organisatie verwacht om de kalender rond 5 juli rond te hebben.

Max Verstappen

Het lijkt een goed jaar te gaan worden voor de Nederlander bij Red Bull Racing. Max is de afgelopen jaren ongeslagen op het circuit in Oostenrijk en kan voor de derde keer op rij winnen. Omdat de week daarna wéér een race gereden zal worden op het zelfde circuit zou dit ook gelijk kunnen betekenen dat Verstappen vier keer op rij kan gaan winnen. Red Bull Racing is druk bezig om dé perfecte set up te vinden voor de Grand Prix in Oostenrijk.

Doordat er mogelijk minder races op de kalender komen te staan is het zeker niet onrealistisch dat Verstappen dit jaar kampioen kan worden.

Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button