Pretparken

Disney stopt de verkoop van jaarpassen

Walt Disney Co. gaat stoppen met de verkoop van de jaarpassen in Amerika. Na 37 jaar komt er een einde aan het onbeperkt bezoeken van de parken nadat deze dicht moesten vanwege de COVID-19 pandemie.

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er met de verkochte jaarkaarten?

Mensen die hebben betaald voor jaarpassen krijgen automatisch geld terug voor de dagen dat de parken gesloten zijn. Houders van passen die actief zijn nadat de parken waren gesloten, blijven kortingen krijgen op eten en drinken in het Downtown Disney-restaurant en het winkelgebied naast de Anaheim-parken en in Buena Vista Street in California Adventure.

Om de drukte te verminderen, heeft Disney in 2016 een nieuw prijsbeleid aangenomen bij Disneyland en andere Amerikaanse themaparken, waardoor de prijzen van kaartjes voor dagen met weinig vraag werden verlaagd en verhoogd voor meer populaire tijden. Beter bekend als dynamische prijsstelling. Dergelijke systemen werden al gebruikt in locaties zoals bioscopen en sportarena’s.

Dynamische ticketprijzen bleken voor de parken zo winstgevend dat de abonnementhouders onder de loep werden genomen. Uit recent onderzoek door het park blijkt dat jaarpashouders vaker in het park zijn en ook minder uitgeven. Dit was eerder geen probleem aangezien er meer dagjesmensen in het park waren dan pashouders.

Disney heeft aangekondigd om binnenkort met een vervanging van de jaarpas te komen. Hoe deze er uit gaat zien wil Walt Disney Co. nog niet laten weten.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button