Special

De top 5 populairste pretparken van Duitsland

Ben je in Duitsland en wil je graag naar een pretpark? Of ben je op zoek naar een park vol met thrillrides? In dit artikel zullen wij de vijf populairste pretparken beschrijven.

1. Europa-Park

Europa-Park is het grootste en beste attractiepark van Duitsland en heeft als thema de diverse landen van Europa. Het park bevindt zich in de plaats Rust, ongeveer 35 kilometer ten noorden van Freiburg en ongeveer 50 km ten zuiden van Straatsburg en is na Disneyland Paris het best bezochte attractiepark van Europa. Met meer dan 100 attracties en shows is Europa-Park één van de veelzijdige attractieparken! Duik bijna 73 meter naar beneden in Silver Star of laat je verwonderen in Arthur in het Koninkrijk van de Minimoys. Het park heeft ook tal van shows voor de hele familie.

Meer informatie: Website

2. Phantasialand

Phantasialand is een attractiepark in het Duitse Brühl ten zuidwesten van Keulen. Het attractiepark is begonnen als sprookjespark en inmiddels uitgegroeid tot een van de best bezochte attractieparken van Europa. Geniet van meer dan 40 unieke attracties en wervelende shows verdeeld over 6 themagebieden. Voor elke smaak is er eveneens een uitgebreide selectie aan restaurants aanwezig.

Meer informatie: website

3. Hansa-Park

Hansa Park heeft een interessant ontwerp, welke geïnspireerd is door de traditie van de Europese Hanzesteden in de Middeleeuwen. Direct gelegen aan de kust van de Baltische Zee, biedt deze bestemming een ware overvloed aan prachtige bezienswaardigheden en eindeloze pret! Dit attractiepark biedt (tegen betaling) meer dan 125 attracties in 11 themawerelden, unieke shows, 46 ha. tuinkunst en nog veel meer.

Meer informatie: website

4. Heide-Park

Heide park resort is een pretpark met hotel en vakantiepark in de Duitse plaats Soltau. Met zijn 850.000m², vier themagebieden en veertig attracties is dit één van de grootste pretparken van Duitsland. Het park ligt op ongeveer vier uur rijden vanuit Eindhoven. Je kunt hier ook de figuren van Peppa Big tegen komen. Peppa heeft een eigen themagebied in het park.

Meer informatie: website

5. Movie Park Germany

Movie Park Germany is een attractiepark gelegen nabij de Duitse plaats Bottrop. Het thema van het park is film. Veel attracties en themagebieden zijn hier ook naar gethematiseerd. Bij de meeste Nederlanders zal het park bekend staan onder de naam Warner Bros MovieWorld. Zo heette het park in het verleden maar nadat het moederbedrijf zich terugtrok uit Europa moest het park van naam veranderen.

Meer informatie: website

Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button