Kermis

De kermis in Ede is terug!

De afgelopen 8 jaar is er geen kermis georganiseerd in het Gelderse Ede. De laatste kermis was helemaal afgelegen ver buiten het stadscentrum en werd totaal niet gevonden door de inwoners. Ook waren er klachten van de exploitanten dat de gemeente enorm veel geld vroeg voor een plaats. Dit zorgde er voor dat er sinds 2012 geen kermis meer werd georganiseerd in Ede.

Gerelateerde artikelen

Dit jaar is de kermis weer terug! Wij spraken wat inwoners van Ede die erg blij zijn met de keuze van burgemeester Verhulst om de kermis toch weer naar Ede te halen. “In Ede hoort gewoon jaarlijks een grote kermis te staan, dat dit nu niet kan door corona is begrijpelijk. Deze burgemeester laat zien dat hij begrijpt wat de mensen willen.” zegt een bezoeker op de kermis.

Familiekermis

De kermis werd vooraf gepromoot als familiekermis waardoor veel inwoners dachten dat er niet meer dan een draaimolen voor de kinderen zou staan. Tijdens de opbouw zagen de beheerders van de Kermis Ede Facebook-pagina dat Project1 van Sipkema het terrein op kwam rijden. Ook stond Ghost Villa snel opgebouwd.

De kermis is lekker gevarieerd opgebouwd waardoor er eigenlijk voor iedereen wel iets is. De nadruk ligt nog steeds op familie’s maar dat komt vooral door de corona maatregelen. Eigenlijk zou de kermis verspreid worden over drie pleinen als een soort mini-Tilburg.

De kermis tot en met zaterdag geopend van 13:00 tot 21:00 op zondag is de kermis van 12:00 tot 18:00 geopend. Woon of ben je in de buurt? Neem dan eens kijkje en support de kermis exploitanten die een zwaar jaar hebben.

Hier een korte foto impressie van de kermis in Ede:

Project1 van Sipkema in Ede

Foto’s & informatie van: Kermis Ede.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button