Pretparken

De Efteling opent Max & Moritz op 20 juni

Op zaterdag 20 juni opent het park de nieuwe dubbele achtbaan Max & Moritz voor het publiek. De attractie is gebaseerd op het Duitse beeldgedicht over de twee kwajongens Max en Moritz, die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad.

Gerelateerde artikelen

De achtbaan is geschikt voor kinderen vanaf 1 meter. Voor de doelgroep kan dit de eerste aanraking zijn met een heuse achtbaan.

Max & Moritz is een dubbele achtbaan met twee tracks: een spoor voor Max en een spoor voor Moritz. De twee treinen rijden straks in tegengestelde richting en maken ieder op hun eigen baan, een avontuurlijke rit.

Specificaties

De achtbaan is gebouwd door het Duitse Mack Rides. De achtbaan is een Mack Powered coaster. Dat wil zeggen dat de achtbaan geen gebruik maakt van de zwaartekracht maar dat deze door stroom door de baan geduwd zal worden.

In de treinen zit een elektromotor die met behulp van sleepcontacten contact maakt met de stroomgeleiders op de baan. Zo kan de Efteling de baan programmeren zoals ze zelf willen. Je maakt met Max & Moritz twee rondjes waarvan het tweede rondje sneller zal gaan.

De baan zal ongeveer 36 km/h gaan en is ongeveer 300 meter lang. As je hoogtevrees hebt kun je gewoon in deze achtbaan want de baan is niet hoger dan 6 meter.

De maximale G-kracht die vrij komt tijdens de rit is 1,8 g.

De achtbaan is voor de volwassenen niet echt een thrillride te noemen maar voor de allerkleinsten die mogelijk voor het eerst in een achtbaan gaan kan dit een spannende beleving zijn!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button