Special

De Efteling: Alle informatie die je nodig hebt

De Efteling is het grootste en bekendste park van Nederland. Iedere Nederlander is wel eens naar het park geweest of weet tenminste wat het is. Toch krijgen wij nog regelmatig vragen binnen over het sprookjespark uit Kaatsheuvel en daarom deze Efteling special met antwoorden op jullie vragen.

Wat kost de Efteling?

Voor het attractiepark hanteert de Efteling verschillende ticket soorten. Zo heb je ticket fakir (1 dag geldig in bepaalde periodes t/m 18 december 2020) deze kost €38,-.

Ticket elf (1 dag geldig in bepaalde periodes t/m 18 december 2020) deze kost €41,-. Entree ticket draak (1 dag geldig in bepaalde periodes t/m 3 januari 2021) deze kost €43,-. Toegangsticket reus (1 dag geldig t/m 3 januari 2021) kost €45,-.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis het pretpark in. Een parkeerticket kost je €12,50

Wil je vaak gaan dan is een abonnement misschien iets voor je. Deze kun je per jaar betalen maar ook per maand.

Abonnementsvormenbetaling p/jBetaling p/m*
0 t/m 3 jaarGratisGratis
4 t/m 59 jaar€ 199,00€ 18,00
60 jaar en ouder€ 185,00€ 16,00
Bezoekers met een beperking€ 155,00€ 14,00

* Min. 12 maanden, daarna maandelijks opzegbaar

Hoe druk is het in de Efteling?

Niets is vervelender dan lang moeten wachten bij Joris en de draak, de Python, de Vliegende Hollander of misschien Max & Moritz. Gelukkig informeert het park de bezoekers heel goed door middel van digitale borden in het park. Is er geen digitaal bod in de buurt dan kun je via de Efteling app precies zien wat de wachttijden zijn bij de attracties.

Wie heeft de Efteling bedacht?

In 1933 was er een plan om een sportpark aan te leggen ten zuiden van Kaatsheuvel. Dit sportpark zou later de Efteling worden. Het park is ontstaan als speel en wandelpark met uiteindelijk een speeltuin die goed bezocht werd. De gehele tijdlijn van de Efteling is vrij groot. Alle ins & outs lezen over het ontstaan van de Efteling? Dat kun je hier bekijken.

Kun je het park bereiken met het openbaar vervoer?

De Efteling is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit heel Nederland maar ook vanuit België. Je kunt met de trein- of busverbinding vrij snel naar het Park, Efteling Hotel, Vakantiepark Efteling Bosrijk of Vakantiepark Efteling Loonsche Land.

Efteling bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Nederland en België

Openbaar vervoer vanuit Nederland

Vanuit Amsterdam – Utrecht – Zwolle – Nijmegen – Almere
Neem de trein naar Den Bosch. Vanuit hier zijn er busverbindingen naar het resort (buslijnen 300, 301, 136 en 800). Stap uit bij bushalte Efteling.

Vanuit Amsterdam Bijlmer/Arena en Almere kun je op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag ook rechtstreeks naar het resort reizen met de Flixbus (buslijn 811).

Vanuit Maastricht – Venlo – Eindhoven
Neem de trein naar Den Bosch óf Tilburg. Vanuit hier zijn er busverbindingen naar de Efteling (buslijnen 300, 301, 136, 800 en 801). Stap uit bij de bushalte voor de hoofdingang.

Vanuit Den Haag – Rotterdam – Dordrecht – Vlissingen – Roosendaal – Breda
Neem de trein naar Tilburg. Vanuit hier zijn er busverbindingen naar de Efteling (buslijnen 300, 301, 136 en 801). Stap uit bij de bushalte voor de hoofdingang.

Openbaar vervoer vanuit België

Vanuit Antwerpen – Brussel

Vanuit Brussel en Antwerpen rijdt de Internationale trein rechtstreeks naar Breda. Tickets voor de Internationale trein zijn te koop via NMBS Internationaal of via NS. Neem vervolgens de trein naar Tilburg. Vanuit hier zijn er busverbindingen naar de Efteling (buslijnen 300, 301, 136 en 801). Je kunt hiervoor een busticket kopen via Arriva of een trein-busticket via NSLet op: deze tickets zijn exclusief toegang tot het park.

Vanuit Brussel en Antwerpen kun je op maandag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag ook rechtstreeks naar de Efteling reizen met de Flixbus (buslijn 811).

Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button