Sport

Christian Horner: beste Red Bull voorbereiding sinds 2013

Red Bull Racing teambaas Christian Horner zegt in de media dat het team de beste voorbereiding sinds 2013 heeft. De komende twee weken zijn de eerste races van dit seizoen in Oostenrijk en het team lijkt enorm ontspannen.

In het begin van het seizoen raakte veel teams van slag toen Mercedes het DAS-systeem toonde in Barcelona, behalve Red Bull. Het team maakt het hele jaar al een rustige indruk, Horner legt uit hoe dit komt.

Christian Horner: beste Red Bull voorbereiding sinds 2013

Vertrouwen in Honda

Dit is het tweede seizoen dat Max Verstappen in de Honda motor mag rijden en alle ogen zijn op hem gericht dit korte seizoen. Horner heeft veel vertrouwen in de upgrades die Honda gaat aanleveren voor de dubbele Grand Prix in Oostenrijk. “Honda heeft de gehele corona periode als enige door kunnen werken“. Ook voor het uitbreken van het virus zag het er goed uit voor Red Bull Racing.

Grand Prix van Oostenrijk

Aankomend weekend kunnen we de eerste krachtmeting zien tussen de top drie: Mercedes, Red Bull Racing & Ferrari. Die laatste is het meeste getroffen door het virus aangezien zij als eerste de fabriek moesten sluiten en als langste dicht hebben gezeten.

Voor de teams is het meeste wennen aan de nieuwe corona maatregelen die nu actief zijn. In gesprek met Ziggo sport zei Horner:

“Het was voor het team heel erg nuttig om te oefenen met de nieuwe procedures, met de persoonlijke beschermingsmiddelen. Het was goed om weer met de basis aan de slag te gaan, de pitstops en andere fundamentele zaken om alles weer te oefenen. Voor Alex was dat het ook. Hij is pas bezig aan zijn tweede jaar in de Grand Prix-racerij, zelfs 100 kilometer is dan nuttig. We hadden een tijd geleden al besloten om Max niet in quarantaine te laten gaan. Het voordeel van 50 kilometer, dat is hetzelfde als een paar ronden in Oostenrijk, woog niet op tegen de nadelen. Maar het was een goede dag, het was mooi om de wagen weer in actie te zien. Het team was gelijk weer scherp met een pitstop onder de twee seconden”

Laat meer zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button