Nieuws

Brandweer haalt mensen uit reuzenrad tijdens oefening

“Het scenario was dat het reuzenrad op de Scheldekaaien te kampen had met een stroomstoring. In de bovenste cabines zaten zogezegd nog vijf mensen vast, die gered moesten worden”, vertelt brandweerwoordvoerder Marie De Clercq, zelf ook een van de slachtoffers. “En ja, het was koud boven”, lacht ze.

Brandweer Antwerpen heeft mensen met het klimteam uit het Reuzenrad gehaald

In Antwerpen staat het reuzenrad ‘The View’ welke door de coronamaatregelen niet gebruikt mag worden. De brandweer van Antwerpen heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om met een aantal manschappen te oefenen op hoogte.

Brandweer haalt mensen uit reuzenrad

“Omdat de ladderwagen van Brandweer Zone Antwerpen slechts 30 meter hoog is en die cabines zich op 44 meter hoogte bevinden, wordt het klimteam ingezet”, aldus De Clercq. “Omdat het reuzenrad momenteel niet in werking is, was dit voor hen de ideale manier om al hun technieken nog eens te oefenen.”

Brandweer haalt mensen uit reuzenrad in Antwerpen

De oefening duurde in totaal zo’n anderhalf uur. Iedereen werd veilig naar de begane grond gebracht. De oefening trok wel flink wat bekijks van voorbijgangers. Door de veiligheidsdiensten zijn de ‘ramptoeristen’ op afstand gehouden met inachtneming van de 1,5 meter maatregel.

Brandweer Antwerpen haalt mensen uit Reuzenrad
Brandweer Zone Antwerpen halen mensen uit Reuzenrad

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button