Pretparken

Afkoelen met een hittegolf in een pretpark

Misschien is een pretpark niet het eerste waar je aan denkt met een hittegolf maar je zult verbaasd zijn hoe rustig het is met deze temperaturen. Oké je hebt misschien niet het hele park voor jezelf maar als het zo warm is in vakantietijd is het vaak prima te doen in de pretparken. We hebben een overzicht gemaakt van de pretparken met verkoeling!

Gerelateerde artikelen

De Efteling

Afkoelen met een hittegolf in een pretpark - De Efteling

In de Efteling kun je rekening houden met wachttijden van ongeveer 30 minuten. Dat is in deze tijden met corona en het feit dat het overal zomervakantie is echt een uitzondering. De afgelopen periode zagen we wachtrijen die makkelijk het dubbele waren van nu.

De Efteling heeft geen waterpark of plek om heel goed af te koelen. Wel zorgt het park voor wachtrij verkoeling en meer schaduwplekken. Ook organiseert het personeel regelmatig een watergevecht.

Natuurlijk kun je ook in de Piraña blijven zitten de gehele dag.

Informatie & Reserveren: Efteling.com

Walibi Holland

Afkoelen met een hittegolf in een pretpark - Walibi Holland

In Walibi Holland is er vrij weinig overdekt waardoor je best veel in de schaduw staat. Eerder organiseerde het park net als de Efteling ook watergevechten maar het is niet bekend of dat dit weer gebeurd.

Afkoelen kun je zeker in het park. Als je in de Huss topspin “Blast” stapt kom je daar gegarandeerd zeiknat uit. Het zomerprogramma staat aan en dat betekend dat de sproeiers volle bak in je gezicht spuiten. Ook heb je waterattracties als: El Rio Grande, Crazy River & Splash Battle waar je je verkoeling kunt zoeken.

Informatie & reserveren: Walibi.nl

Avonturenpark Hellendoorn

Afkoelen met een hittegolf in een pretpark - Avonturenpark Hellendoorn - Slidepark

In Avonturenpark Hellendoorn kun je misschien wel het beste afkoelen. Met het nabijgelegen slidepark met 11 glijbanen kun je lol maken en niet te heet worden. Alhoewel er geen echt bad is waar je een bommetje kunt maken helpt het verkoelende water van de glijbanen met skimout bakken je zeker.

Ook zet het pretpark de rapid river “Sungai Kalimantan”op de zomer stand. Wat er precies gaat gebeuren zullen we niet verklappen maar droog uit deze attractie stappen is onmogelijk. Ook kun je in de log flume attractie “wildwaterbaan” rekening houden met een plons water in je boot.

Informatie & reserveren: Avonturenpark.nl

Duinrell

Afkoelen met een hittegolf in een pretpark - Duinrell - Tikibad

In Duinrell kun je natuurlijk naar het Tikibad om lekker te ravotten in het water. Wat niet veel mensen weten is dat het park tegenwoordig ook een buitengebied heeft aangelegd waar je lekker kunt zwemmen. Je kunt hier op je strandstoel liggen om bruin te bakken en als het te heet begint te worden zo het water in springen. Een perfect dagje uit tijdens een hittegolf!

Informatie & reserveren: Duinrell.nl

Attractiepark Slagharen

Afkoelen met een hittegolf in een pretpark - Aqua Mexicana - Slagharen

In Slagharen kun je bij het zwembad genaamd Aqua Mexicana heerlijk afkoelen in het buitengebied. Het park heeft het grootste gedeelte van het waterpark indoor gebouwd maar buiten kun je met een beetje creativiteit in het kinderbad ook afkoelen. Het waterpark beschikt ook over talloze glijbanen waar je in kunt afkoelen.

Informatie & reserveren: Slagharen.com

Reserveren verplicht

Heb je een keuze kunnen maken? Dan willen wij je adviseren om de website van de pretparken te raadplegen om je dagje te reserveren. Door de maatregelen rondom COVID-19 is het verplicht om te reserveren. Vergeet dan ook gelijk niet om de maatregelen en de huisregels door te lezen zodat je niet voor verassingen komt te staan. In veel parken word er gewerkt met tijdssloten om de drukte te spreiden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button